20230613

49. nap

49. nap

Forrás: The Babylon Bee @ YouTube
Library Hosts Controversial Satan Story Hour
https://youtu.be/ONJzxuZFHMg

AZ ASSZONY, AKI LEGYŐZI A GONOSZT

A LEGNAGYOBB DOLOG: HIT ÁLTAL BEMENNI ISTEN ORSZÁGÁBA

 

A házassági elválás ellen szól mindenekelőtt: a nő méltósága. A nő legszebb éke: a szemérem.

Annak van értelme, hogy egy nő a törvényes házasság keretén belül az Istentől rendelt szent célra, a családalapítás érdekében egyetlen férfira bízza magát; de akkor csakis azzal a tudattal, hogy örökre azé az egy emberé marad s vele halálig tartó hűségben él. Mihelyt a nőket csereberélni lehet, mihelyt lehetséges, hogy a nőt egymásután két, három, talán négy élő férfi is a magáénak vallhatja, mihelyt odajutunk, hogy a nő csak átmeneti, használati tárgy, élvezeti cikk, érzékiségre s nem örök hűségre szerződő társ: örökre vége a női méltóságnak!

Nincs tehát más hátra: meg kell tartani a krisztusi törvényt! Uralkodni kell a szenvedélyeken! Nem igaz, hogy a „boldogság” a legfőbb szempont, vagy, hogy mindenkinek joga van a „boldogságra”, már tudniillik, ahogy ő azt képzeli. Hiszen akkor a tolvajnak is joga volna a lopásra!

A házasság szentség, épp ezért, s mert felbonthatatlan, jól gondolja meg minden házasuló, kit választ élettársul! Vigyázzon legfőképp arra, hogy leendő házastársa mélyen vallásos, komoly katolikus legyen. Akkor az élet legnagyobb zavaraiban is egymásra fognak találni, minden nézeteltérést vagy összekülönbözést békésen el fognak tudni intézni s Isten segítsége, a házasság szentségi kegyelme túl fogja őket emelni minden bajon, úgyhogy igazán boldog és keresztény életet élhetnek egymás oldalán.

Ne akarjon az ember okosabb lenni az Istennél! Aki a krisztusi törvény útjáról letér, saját vesztébe rohan!

(Bangha Béla SJ: Lehet-e elválni és újraházasodni?)


Római katolikus lelkek a különítélet során

2020. 06. 14, Vasárnap
Az Úr jelenlétében mély bűnbánatot tartottam, és könnyek között adtam hálát az Ő irgalmáért, különösen a kereszthaláláért. Jézus azt mondta nekem:
„Leányom, azért testesültem meg a világban, hogy a bűnösöket Magamhoz öleljem. A bűnbánó lelkeknek nem tudok nemet mondani, mert Szentséges Szívemet még nagyobb szeretetre és irgalomra indítják. Mily boldogok azok a lelkek, akik alázattal önmagukba tudnak nézni, és mily boldogtalanok azok a lelkek, akik gőgjükben képtelenek felismerni, hogy Nélkülem mit sem ér az életük. Leányom, a bűnbánat természetfeletti kegyelem. Ha egy bűnös ember a halála óráján megbánja vétkeit, Én nem tagadom meg tőle az irgalmamat, mert Előttem nem az idő számít. Csakis a jelen pillanatot tartom mindennél lényegesebbnek, mert azon múlik a lélek jövője.”
A mi Urunk elvezetett a külön ítéletre, ahol a lelkek megjelentek az Örök Bíró előtt. A lelkek egymást nem látták, mert mindenkinek egyénileg kell elszámolnia a tetteivel. Nagyon érdekes tapasztalatom volt, mert olyan lelkeket láttam, akik római katolikusok voltak és gyakorolták a hitüket, gyakran áldoztak is. Az egyik lélek fényben ragyogott, a szíve közepén az Eucharisztia tündöklött. Jézus azt mondta:
„Ez a lélek törekedett arra, hogy mindig tiszta szívvel, lélekkel vegyen Magához Engem. Komolyan vette a szentgyónásait, melynek során még inkább növekedett az alázatban. Ő elérte az életszentség állapotát. Nem sorolom fel, hogy még mi mindent vállalt az élete során, mert mindenkinek egyénileg kell szentté válnia.”
A második lélek nem ragyogott oly nagy fényben, sőt a fény homályosan vette körül annak ellenére, hogy az Eucharisztia az ő szívében is ott volt, mert gyakran áldozott. Jézus azt mondta:
„Bár Én jelen voltam a szívében, mégis a lélek bűnei gátolták Szentségem fénykiáradását. A gyakori áldozás nem elegendő az életszentséghez, ha a szívet a bűnök sötétségben tartják. A szentgyónásban feditek fel a bűneiteket Előttem, és ott nyerhetitek el a szabadulás kegyelmét. Vannak olyan lelkek, akik mások figyelmeztetése ellenére sem hajlandóak a bűneiket felismerni. Mások elhallgatják bűneiket a pap előtt, míg egyesek csak azokat a bűnöket sorolják fel, melyek miatt nem kell oly mélyen szégyenkezniük. Az általános gyónás nem elegendő a szabaduláshoz. Konkrétan fogalmazzatok, lényegretörően úgy, hogy csakis a saját bűnötökről beszéltek. A démonok elbuknak, ha mindent felfedtek róluk, vagyis a bűnökről, melyekben számtalanszor elestetek. A bűn láncát csak veletek együtt tudom elvágni! A szabad akaratotokon múlik, hogy a titeket kísértő démonoktól szabadulni vagy nem.”
A harmadik lélekben is láttam az Eucharisztiát, ám a homályos fény sem látszott nála. Jézus így szólt:
„Ez a lélek sokszor a halálos bűn terhe alatt áldozott. Az ilyen lélekben sokat szenvedek, mert a szívében élnem olyan, mintha a pokol lángjai égetnének. Bizony mondom neked, hogy sokan áldoznak halálos, súlyos bűnökkel a lelkükben, melyeket nem akarnak felismerni vagy észre sem vesznek magukban. Papjaim nem láthatják, hogy ki milyen lélekkel áldozik, de előfordul, hogy megadom nekik a kegyelmet, hogy időben cselekedhessenek. Egy katolikusnak nagyobb a felelőssége, mint azoknak, akik magas hivatást töltenek be.Tanítványaimnak ezt mondtam: „Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” (Jn 13, 34-35). Aki Engem követ, annak példaadó magatartásra kell törekednie, hogy az emberek megtérjenek és Rám találjanak, mint életük egyetlen értelmére.”

Mária Magdolna

Uram! Hálával áldozom előtted. Mennyi áldást kapok tőled. Elmondani, megszámlálni sem lehet. De megköszönni igen. Próbálkozom vele – naponként. Ma szeretnék hálásabb gyermeked lenni. Olyan, aki látja a jót, amit Te adsz, aki látja a rosszban is az áldást, mert abban is benne van. Köszönöm, hogy kereshetlek és a tied lehetek. Ámen

Mindent szent közömbösséggel megélni

 

Kedveseim, függesszétek szemeteket a Szentháromságra és engedjétek, hogy bármit megtegyen veletek. Ez azt jelenti, hogy álljatok készen arra, hogy mindent elfogadtok a kezéből, ami hozzátok érkezik. Természetesen, nemcsak megpróbáltatás érhet benneteket, amit elviselve felajánlotok, hanem ugyanúgy tegyetek mindennel, ami örömteli meglepetést okoz nektek. Ne tulajdonítsatok magatoknak rendkívüli jelentőséget, csak egy legyen a fontos, hogy mindent ugyanúgy adjatok vissza a Szentháromságnak, hiszen nem a magatok számára kaptátok, mert mindennek Isten dicsőségét és a lelkek üdvét kell előmozdítania és szolgálnia. Sokszor Isten jelenléte kézzelfoghatóan is megnyilvánul szolgálatotok folyamán. Mégse ennek örüljetek, vagyis ne álljatok meg ennél. Tanuljátok meg szent közömbösséggel megélni mind a fájdalmas, mind az örömteli eseményeket, akkor nem tud fogást találni rajtatok a gonosz lélek.

2013. 06. 14. Anna Terézia
https://engesztelok.hu/lelkielet/mindent-szent-koezoemboesseggel-megelni

Nincsenek megjegyzések: