20230309

53. nap

„Nem a hadseregek ereje által, nem emberi erő által, hanem a bennünk rejlő mennyei erők révén omlik össze most teljesen az ellenség".

Lelkitükör férj és apa számára

  1. Érvényes egyházi házasságban élek? Fáradoztam-e kezdettől fogva szeretetünk és házasságunk kiépítésén? Még ma is?
  2. Gondom van-e rá, hogy feleségemmel közösen megbeszéljünk mindent?
  3. Ismerem-e, elismerem-e feleségem jogos kívánságait, törekszem-e megérteni őt és nézeteit?
  4. Lelkiismeretesen gazdálkodom-e pénzzel és vagyonnal? Feleségemet kielégítően ellátom-e mindennel, amire saját magának, a háztartásnak, a gyermekeknek szüksége van? Vagy fösvény vagyok a háztartásra?
  5. Feleségem és gyermekeim igazán bizalommal vannak-e hozzám, vagy félniük kell tőlem?
  6. Mértékletes vagyok-e ivásban, dohányzásban, házastársi igényekben? Vagy valódi önző? Uralkodom-e haragomon?
  7. Kölcsönös tisztelettel és tapintattal vagyunk-e egymás iránt? Elmulasztom-e gyakran, hogy feleségem iránt bizonyságát adjam szeretetemnek és gyengédségemnek?
  8. Megdicsérem-e sokszor, elismerésben részesítem-e rendszeresen feleségemet? Megünneplem-e születésnapját, névnapját, házassági évfordulónkat?
  9. Gondolok-e mindig arra, hogy feleségem boldogságát találja odaadásában, és érvényesüljön társadalmilag?
  10. Szoktam-e feleségemet szidni, sértegetni, a gyermekek és idegenek előtt ócsárolni?
  11. Meg vagyok-e győződve, hogy feleségem és gyermekeim nagyobb dolgokban is félelem és gátlás nélkül fordulnak hozzám?
  12. Őszinte és igaz vagyok-e mindig feleségem iránt? Tud-e mindenről, amit teszek? Gyakran írok-e neki, ha úton vagyok?
  13. Imádkozom-e, hozok-e áldozatot feleségemért? Erősítem-e Istenbe vetett bizalommal? „Krisztus Lelke, szenteld meg őt!”
  14. Igazán mellette állok-e szüléseiben? Osztozom-e kezdettől a gyermekek nevelésében? Segítek-e neki a házi munkában?
  15. Szakítok-e elegendő időt közös szórakozásra? Udvarlok-e mindig újból neki? Vagy csak a hivatásomnak élek?
  16. Sugárzik-e házasságunkból és családunkból a szeretet a többi emberre, különösen a szomszé­dokra és a szegényekre?
  17. Gondolok-e feleségem üdülésére is? Segítőkészen fordulok-e feléje élete más szükségeiben?
  18. Tiszteletben tartom-e feleségem lelkiismeretét, jó példát adok-e gyermekeinknek?

AZ EMBER SZÍNEDET, AZ ISTEN SZÍVEDET LÁTJA!

https://marianosztrakegyhely.hu/lelkitukrok/lelkitukor-ferj-es-apa-szamara/

Lelkitükör feleség és anya számára

  1. Van érvényes egyházi házasságom? Igazi „élet-társa” lettem-e férjemnek? Állandóan gondom-e a hűséges együttlét és együttműködés, a teljes odaadás?
  2. Megmondok-e az uramnak mindent, kibeszélem-e magam vele, anélkül, hogy csekélységgel terhelném? Mellőzöm-e a kicsinyes bírálgatást és zsörtölődést?
  3. Vele hordozom-e nehéz gondjait a hivatás és család terén, igazi, vigasztaló részvéttel? Bizalmat, otthonosságot talál-e, ha hazajön? Gondosan készítem-e el az étkezéseket?
  4. Elhanyagolom-e szeretetem kimutatását ellátásában, gondozásában, a gyermekekhez viszonyítva? Félreállítottam-e a gyermekek miatt?
  5. Ápolt, csinos vagyok-e a kedvéért minden nap, és van időm a számára?
  6. Anyaian szívemen viselem-e minden baját és szükségét?
  7. Szorgalmas vagyok-e vagy lusta? Takarékos vagyok-e, értek-e a beosztáshoz? Mindig elégedetlenkedem-e?
  8. Rendet, tisztaságot, kedélyességet, meleget viszek-e otthonomba? Van-e benne, ami a vallásra emlékeztet?
  9. Imádkozunk-e közösen, járulunk-e rendszeresen a szentségekhez?
  10. Gyakran imádkozom-e férjemért és gyermekeimért? Szívemen fekszik-e üdvösségük? „Krisztus Lelke, szenteld meg őt!”
  11. Igyekszem-e – túlzott nyüzsgés nélkül – széppé tenni a család ünnepnapjait?
  12. Gondom van-e igazán uram vendégeire, becsületére válik-e ilyenkor viselkedésem?
  13. Olyan lelkiismeretes vagyok-e, hogy az uramat soha nem sértem, meg nem szégyenítem, mások előtt (pletykával) nem ócsárolom?
  14. Türelmes vagyok-e hibái és gyengéi iránt, megbocsátok neki hamarosan, és megint olyan jó vagyok hozzá, mint azelőtt?
  15. Tiszteletben tartom-e férjem lelkiismeretét? Okosan és szeretettel gondom van-e rá, hogy összhangban legyen a keresztény lelkiismeret követelményeivel?
  16. Gondoskodom-e mindenképpen gyermekink jó keresztény neveléséről?
  17. Ápolom-e a kapcsolatot közeli rokonainkkal, és jó vagyok-e a szegényekhez?
  18. Öröm, vidámság, teljes hűség és töretlen szeretet uralkodik-e házasságunkban?

https://marianosztrakegyhely.hu/lelkitukrok/lelkitukor-feleseg-es-anya-szamara/

Szent István király intelmeinek könyvét Szentlelkem sugallta. Azt akarom, hogy ez legyen a mérce minden vezető és nép előtt. Mindazok a királyok és politikai vezetők, akik a Szentháromságot tagadják és nem hajlandók alázattal meghajolni előtte, el fognak bukni és nevük semmivé válik a történelemben.”

Szentlélek: „A Szent Korona összeköti az eget és a földet, mert a benne rejlő törvények és őseitek tanítása méltó Atyám akarata előtt. Egy pillanatra sem szállok le a koronáról, hiszen ez Krisztus és Szűz Mária országának földi jelképe. Országotokat nem hagyom el, miképpen az egyházat sem. Nemzeteteknek az a küldetése, hogy óvja és védelmezze a kereszténységet, mint a világ egyetlen és igaz vallását. Kegyelmemet kiárasztom Magyarországról a világ minden népére, hogy az emberek szívét felébresszem az igazságra és figyelmüket ráirányítsam Istenre és az Ő szent törvényeire. ... Imádkozzatok, hogy a magyar nép felismerje a hazugság atyját, aki eszközein keresztül megosztást és gyűlöletet akar kelteni!"

Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok Izrael népéért, amely továbbra is szenvedni fog bűnei miatt, egészen a Második Eljövetelemig.

Gyermekek, itt az ideje megkérnetek szeretett Fiamat, hogy tartsa fenn bátorságotokat azon sötét napok, hónapok és évek alatt, melyek előtettek állnak. Örvendeznetek kell, mivel a Szentlélek által nagyon sok lélek ihletődött meg és válaszolt Fiam, Jézus Krisztus hívására. Ő oly nagyon szeret mindnyájatokat, hogy ez örömkönnyekre fakaszt engem, az Ő szeretett Édesanyját. Ahogyan majd kiterjeszti Irgalmasságát, az meghaladja értelmi képességeteket, és még azokat is közel vonzza majd a Szívéhez, akik megvetik Őt.

Nem fog sokáig tartani, amíg az Ő Második Eljövetele bekövetkezik, ezért Dicsőítenetek kell Istent. Felkészülésül olyan gyakran kell részesülnötök a Gyónás szentségében, ahogyan csak lehetséges és imádkoznotok kell továbbra is a lelkekért.

Bár Isten Mindenható és az Ő Dicsőségét most teljesen meg fogják érteni, amikor Második Eljöveteléről tanúságot tesztek, nektek, Maradék Hadseregének segítenetek kell Neki az emberiség megmentésének Tervében.

A Keresztes Imahadjárat csoportok milliárdok lelkét fogják megmenteni, és ezért terjeszteni és megtöbbszörözni kell azokat.

https://masodikeljovetel.hu/imahadjarat

Isten Kegyelmei kiáradnak mindazokra a gyermekeire, akik részt vesznek ezekben az imacsoportokban. Ők lesznek a fegyverzet, akik védelmezni fogják az emberiséget az Antikrisztus által tervezett üldöztetés ellen.

Sohase adjátok fel, gyermekek. Maradjatok mindenkor a Kegyelem állapotában és továbbra is kövessétek Fiam utasításait. Ő sohasem fog elhagyni benneteket, oly nagy az irántatok lévő Szeretete.

Ti, szeretett követőim, tanúi vagytok mindannak, amit szeretett Édesanyám megjövendölt La Salette – ben és Fatimában.

Népemet, embereim fogják képezni – azok, akik Isten Szent Szavát fenn fogják tartani és továbbra is a Szentségekhez fognak járulni, melyeket a bátor és merész felszentelt szolgáim fognak kiszolgáltatni, akik sohasem fognak elhagyni Engem.

Amikor halljátok, hogy Igémet – melyet a leírott Szó tartalmaz és melyet évszázadokon keresztül továbbadtak Atyám Könyvében – megkérdőjelezik és elemzik azt akarván, hogy újraírják Azt, akkor tudnotok kell a következőt: Én nem engedélyezek ilyen eretnekséget. Elítélem ezeket az árulókat, mert tévútra fogják vezetni a lelkeket. Nektek sem szabad soha olyanra hallgatnotok, aki azt mondja nektek, hogy tagadjátok meg Szavamat.

Hamarosan látni fogjátok országotokban megváltozni a törvényeket, melyek üdvözölnek mindenféle bűnt és törvényesítik azokat. Mindkét törvényszöveg egybe fog olvadni, míg végül Isten Szaváról nem fognak beszélni, vagy nem fogják betartani azt. A Keresztények jogainak követelése egyenlő lesz a törvény megszegésével, és sokféleképpen fogják büntetni. Azoknak mondom közületek, akik nem hiszik, hogy ezek a dolgok lehetségesek: akkor ti, sajnos, még életetek során tanúi lesztek ezeknek a dolgoknak, ahogyan az meg volt jövendölve.

Közületek hányan maradnak hűségesek az Igéhez? A Tanításaimhoz? Nem sokan. Mégis azok lesznek az elsők, akik hátat fognak fordítani az Igazságnak, akik azt mondják, hogy tisztelnek Engem, és akik elkötelezték magukat Egyházamnak.

Nincsenek megjegyzések: