Isten szavával kettőt lehet tenni: vagy hallgatni, vagy megvetni. Harmadik nincs! Már a figyelmetlenség is megvetés. Ha közben máson gondolkodom, már megvetettem, aki szól. Van, aki figyel és hall, de a háta mögé veti, amit hallott. Egyszerűen hallatlanná tette, és megvetette. Amit hátad mögé vetettél, azok az Igék egyszer az ítéletkor utolérnek. Az is megvetés, ha elfelejtem, amit Isten mondott. Hányszor felejtem el parancsait, ígéreteit. Nagyon komolyan mondja Sámuel Saulnak: “Mivel te megvetetted az Úrnak beszédét, az Úr is megvet téged, hogy ne légy király” (1Sám 15,23b). Nem vagy-e most azért szomorú, mert valamit mondott Isten, és úgy érezted, hogy ezt nem lehet megtenni? Talán szeretnél megbocsátani valakinek, és nem tudsz. Harcoltál valamivel, tudtad, hogy ez Isten akarata, el is döntötted, hogy engedelmeskedem – és mégsem tudtad megtenni. A gazdag ifjú is megkérdezte Jézust, hogy mit kell tennie. Jézus válaszolt is a kérdésére. Mégis szomorúan ment el az ifjú, mert nem tudott engedni. Nem hallhatta meg, amit Jézus a tanítványoknak mondott: “Ami embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél” (Lk 18,27). Maradj ott az Úrnál! Mondd el Neki: Uram, megértettem, akarom is, de nem tudom. Persze, hogy nem tudod. De az Úr Jézus azért jött, hogy megcselekedje benned, amit nem tudsz. Emlékezz, mi történt Zákeussal. Amikor Jézus bement hozzá, minden elértéktelenedett számára. Minden kárrá és szemétté lett, és minden helyett négyszer annyit tudott adni. Istennél semmi nem lehetetlen!

S hogy igazolva legyen, miért 1965, van még kérdéstek azzal kapcsolatban, hogy miért volt felesleges különféle kőolaj-származékokkal Abbánk adományát eldobni. Nem is találtok olyan hajfestéket, amelyikben nincsen rákot okozó kőolaj, de ha mégis találtok, akkor majd a laboratóriumban bebizonyítom, hogy az még jobban káros, mert nem tudjátok visszaállítani a hajatok eredeti színét sem. Az pedig, hogy mikor van rátok időm, az nem rajtam múlik. Legszívesebben újból megcsináltatnám veletek a teszt-táblázatot, de jobb ötletem támadt. Meséljétek el, miért választottátok azt a hajfestéket, s mennyi ideig éreztétek magatokat boldogabbnak, különbnek.

B meglátta a televízióban, majd többször is elgondolkodott rajta, de mégis megvetette, majd otthon megcsinálta maga. S hogy mennyi ideig érezte magát különbnek arra csak annyit válaszolt, nem tetszett a szín, újabb színt vett, ami talán két hónapig volt használatban. Tehát kezdődött előlről az egész...
C csak helyesellt , de azért annyit mondott a jelenlegi tudásával nem venné meg egyiket sem, de olyan trendi volt, ha tetoválása nem lehet akkor legalább ezt megengedték a szülei. S hogy mi váltotta ki belőle, hogy újból és újból, az egyszerűen váltogatta a barátait, mint a doboz gyufát.

Szerintem most még nem tudom kiértékelni azokat az eredményeket, tehát haladjunk tovább, hány partnerrel volt kapcsolatotok, tehát ahogyan előzőleg is, papírra ráírjátok, A 0-3, B 4-22, C 22-77 illetve D 77-nél több, majd ahogyan előzőleg sótartót csináltok belőle, s ha felfogtátok hibátokat, akkor dobjátok be a tűzbe, mintha azt is átadtátok volna, s többet csak megfontoltan a lelketek hangjára hallgatva szaporítjátok eggyel, ami ha megadatik, akkor lelkitársi esküvő lesz, mely nem a Földön kötettek, hanem csak a Földön is elfogadodott. Haladjunk, ismeritek azt gondolattal, szóval, cselekedettel.. s akkor most következzen a homloklebegy, mint mondtam az az egyediségtek, senkinek nincsen ugyanolyan, ezért kell nagyon alaposan vigyázni, hogy mi kerül a testekbe, mert kihatással van a lelketekre s szellemetekre, valamint ha itt megjegyezhetném jöhettetek volna előbb, mennyi idővel ezelőtt lett megmondva számotokra, mégis mi volt az oka annak, hogy félvállról vettétek a kiirást. Az események nagyon felgyorsultak, az igazságot ha feltartóztatják, annál nagyobb erővel tör utat magának, s lerombol mindent ami nem szeretetből épül. S akkor következzen a szem, a lélek tükre, az nagyon sok mindent elárul...