A szabad akarat egy Ajándék Atyámtól. Azonban a szabad akarat meggátolhatja az embert azon igyekezetében, hogy keresse Isten Szeretetét. Mégis Atyám megadta gyermekeinek ezt az Ajándékot. Ő ilyen nagylelkű. Ő ennyire szereti gyermekeit. Kereszthalálom Ajándéka azt jelentette, hogy Én megszakítottam ezt a természetellenes köteléket az ember és a Sátán között. Így tehát Kereszthalálomnak köszönhetően lehetővé tettem az ember számára, hogy a bűnbocsánat által keresse az üdvösséget.

Amikor nincs bennetek alázat, a büszkeség el fogja árasztani a lelketeket, és vétkezni fogtok Ellenem. Amikor vétkeztek Ellenem, akkor ezt számos módon teszitek.

Elsőként a bujaságotokat, a kapzsiságotokat és a büszkeségeteket fogjátok táplálni. Aztán úgy fogtok viselkedni, mintha értelmesebbek, okosabbak és jobbak lennétek másoknál. Majd pedig ítélkezni fogtok mások fölött. Aztán a következő szakaszba léptek. Gúnyolni fogjátok azokat, akik valódi egységben vannak Velem, kijelentvén nekik, hogy ők nem tökéletesek. Aztán rágalmat fogtok kelteni mindazok ellen, akik hűek maradnak Hozzám. Fogjátok Üzenetemet. Szorítsátok azt közel a szívetekhez, és ezt kérdezzétek: „Jézus, ez Te vagy? Nekem valóban szükségem van a Te segítségedre?” – és Én meg fogom adni a választ nektek.

Remélem ebből a kinyilatkoztatásból megértettétek, mi a tényleges bűnbánat, az már jó, hogy elismeritek, hol hibáztatok, hogyan kellett volna eljárnatok akkor, de ennek ok-okozati részéig valami miatt nem értetek el. S akkor vegyük az okokat, elsődleges ok a világias gondolkodás a legnagyobb erkölcstelenséget is okozza. Tudjátok megszokásból, tudjátok megfelelésből, ezeket felejtsétek el, mert könnyen visszasodorhat bennetek még mélyebbre, emlékezzetek arra, ha kitakarítanak, akkor még hétszer erősebbek érkeznek, ha elkényelmesedünk. Annyit talán lehetne még érthetően segíteni, hogy vegyük előlről mire jöttetek rá, mit fogtatok fel, annyi változtatással, hogy táblázatot nem kell kitöltenetek. Ha ez megfelel, akkor talán gyorsabban céltudatosabban elérhetjük a cél felé vezető meredek keskeny ösvényt. Még annyi a döntés a kezetekben van, Ahelyettesek nincsenek, tehát egymást lezuhanyozzátok, csak a kitett ruhához értek, felöltöztök s kijöttök, s közben elgondolkoztok azon amit ma és tegnap megismerhetettek, tehát amelyiktek valódi könnyekre képes, azzal fogok kezdeni, megfésülöm, majd táncolok vele annyi percet, ahány fényképén igazolja, hogy nem bántotta meg a Szentháromságot, majd lehunyom a szememet, s kapok egy számot annyi perc védelmi ölelést kap az elsőbb. S ugyanezt a másodikkal is megteszem. Nagyon nehezen haladunk, de valószínűleg ennek is oka van, a legfőbb oka, van amit titkoltok...

A gyónás fontossága



Jézus:
Gyermekeim, ne féljetek a jövő megpróbáltatásaitól! Megengedem, hogy lelketek megedződjön általuk. Ha nem érne benneteket nehézség, akkor soha nem edződnétek meg arra a feladatra, amire meghívtalak titeket. Ne féljetek, Én mindig veletek vagyok, és megtanítalak, hogyan küzdjetek önmagatok korlátai, a sátán kísértései és környezetetek okozta keresztek által. Szeretnélek elvezetni titeket olyan ösvényre, amelyen biztonságban haladhattok, mert az Én fényem világítja meg számotokra. Ez a lelkiismeretetek által feltárt bűnbánat útja. Ugyanis, amikor felismeritek bűneiteket, és azokat őszinte, tiszta szívvel megbánjátok, akkor a megtisztulás fénye bevilágítja utatokat a következő lépéseitekhez. Ha kihagyjátok a bűnbánat szentségét, vagy elhanyagoljátok, könnyen ki lesztek téve a gonosz lélek fondorlatainak, mert lelketek apróbb foltjai elhomályosítják látásotokat, és könnyen megbotlotok. Minél tisztább a lelketek, annál nagyobb fénnyel világítom be előttetek ösvényeiteket. Miközben így haladtok rendületlen állhatatossággal, egyre jobban fogjátok felismerni és látni küldetésetek célját. Ne feledjétek, soha nem a harcon van a hangsúly, hanem azon, mennyire vagytok nyitottak és készséges lelkűek a kegyelmek elhordozására. Ugyanis minden ajándék nagy erővel érkezik hozzátok, melyet a gonosz lélek nem bír elviselni. Ezért próbálkozik szüntelenül elgáncsolni titeket. Én azonban megadtam nektek a legfontosabb eszközöket, hogy a szentgyónásban megtisztulva, az Eucharisztiában megerősödve mindig biztonságban haladjatok. Ha ezt komolyan veszitek, erősödni fog bennetek a hitben járás, mely biztos alapja az állandó veletek való együttlétemnek. Megáldalak benneteket drága kis engesztelőim az őszinte bűnbánat lelkületével és a tiszta szív egyszerűségével.

2012.10. 29.    Anna Terézia

https://engesztelok.hu/lelkielet/a-gyonas-fontossaga