Bűnbánatra szólítom a szíveket, hogy felkészüljenek az ítéletemre.

Keresztes Imahadjárat 43. imája

– Mentsd meg a lelkeket a Nagyfigyelmeztetés alatt

Ó Istenünk, Mindenható Atya,

Szeretett Fiad, Jézus Krisztus Nevében, és kereszthaláláról való megemlékezés alkalmából kérlek, hogy szabadíts meg minket bűneinktől.

Könyörgöm Hozzád, mentsd meg azokat a lelkeket, akik nem tudják saját magukat megmenteni, és akik lehet, hogy halálos bűnben halnak meg a Nagyfigyelmeztetés alatt.

Szeretett Fiad engesztelő szenvedése által bocsáss meg azoknak, akik képtelenek a Megváltást keresni, mert nem fognak elég sokáig élni ahhoz, hogy Jézus, a te Fiad Irgalmát kérhessék, hogy a bűntől szabadítsa meg őket. Ámen.


Tegnap sokat tanultunk, ma pedig arra használjuk a gondolatainkat, hogy mondunk egy ismerős nevét, s elimádkozzuk közösen a fenti imát, minden egyes ismerősért. A legfontosabb, hogy nevén nevezzük, ahogyan megszületett, tehát az nem jó, hogy a keleti szomszédaimért, vagy a ... barátaimért, nevén ahogyan szepelni kellene az Élet könyvében. Az sem jó, hogy akivel még szót sem váltottál, csak köszöntötték egymást. Remélem érthető... ezzel eltellik a 77 perc, de inkább még 77 percet is.

Áprily Lajos – Miatyánk

Imádkozom, halkan, szomorúan.
A szó megtorpan, mire odaér:
A mi mindennapi… Rég nincs,
Uram, az asztalunkon egy falat kenyér.

S zárásként próbáljuk 1 óra alatt átelmélkedve elmondani a Miatyánk imádságot...

"Ami most történik, az az, amiről [Vlagyimir Putyin orosz elnök] beszélt. Hogy 29 létesítményünk van, és MINDENKI-vel végezni akarunk. Ez történik" - mondta a Bohóc, utalva a Putyinnal tartott múlt heti sajtótájékoztatójára, mivel "az orosz védelmi minisztérium által kijelölt mintegy 29 célpontból" csak hét maradt állva. Putyin hozzátette, hogy ezeket a létesítményeket "fokozatosan végzik ki".

Elkezdődött Franciaországban, talán most kerül elő az utolsó francia király...