"Több mint száz évvel ezelőtt Rudolf Steiner a következőket írta:

" A jövőben a lelket az orvostudomány segítségével fogjuk megszüntetni. Az "egészséges szemlélet" ürügyén lesz egy oltás, amellyel az emberi testet a lehető leghamarabb, közvetlenül a születéskor kezelik, hogy az emberben ne tudjon kialakulni a lélek és a szellem létezésének gondolata.

A materialista orvosokra bízzák majd az emberiség lelkének eltávolítását. Ahogy ma az embereket beoltják ez vagy az ellen a betegség ellen, úgy a jövőben a gyermekeket is beoltják majd egy olyan anyaggal, amelyet pontosan úgy lehet előállítani, hogy az emberek, ennek az oltásnak köszönhetően, immunisak lesznek arra, hogy a szellemi élet "őrületének" legyenek kitéve. Rendkívül okos lenne, de nem fejlődne ki benne lelkiismeret, és ez az igazi célja egyes materialista köröknek.

Egy ilyen oltással könnyen el lehet lazítani az étertestet a fizikai testben. Amint az étertest eloldódik, az univerzum és az étertest közötti kapcsolat rendkívül instabillá válna, és az ember automatává válna, mert az ember fizikai testét szellemi akarattal kell csiszolni ezen a Földön. Az oltás tehát egyfajta armanikus erővé válik; az ember nem tud többé megszabadulni egy adott materialista érzéstől. Alkatilag materialistává válik, és nem tud többé felemelkedni a szellemihez".

Rudolf Steiner (1861-1925)"

https://rsarchive.org/Search.php?q=vaccine&type=keywords