20230209

28. nap

 

A tétlenség

2020. 02. 09, Vasárnap
Az Úr megmutatta nekem, hogy mi történik azokkal az emberekkel, akik tétlenségben élnek és jól érzik magukat ebben az állapotban. Láttam, hogy az ördög megkísértette őket, és ezek a lelkek könnyedén engedtek a bűn csábításának. Nem volt semmi akarati erejük arra, hogy ellent mondjanak a kísértésnek. Jézus így szólt:
„A tétlenség nagy úr ebben a világban. A fiatalok különösen ki vannak téve ennek az állapotnak, ezért keresik a világ élvezeteit és rontják el a saját jövőjüket. A tétlen embernek a sátán ad munkát. Bizony mondom nektek, hogy nem elegendő az imádság az ilyen kísértések legyőzésére. Az ima mellett az értelmes munka ad igazi célt a léleknek. Szent Benedek nem véletlenül használta ezt a jelmondatot: „Ora et labora! Imádkozzál és dolgozzál!” A munka segít lekötni az ember figyelmét, míg az ima lelki táplálék. A munka a javatokat szolgálja. Aki unatkozik, az nem tud mit kezdeni önmagával. Ezek a lelkek könnyű prédát jelentenek a gonosz számára. Mindig törekedjetek arra, hogy értelmes munkával foglaljátok le magatokat különösen, amikor otthon vagytok. A gonosz otthonotokban támad a legjobban titeket, hiszen legtöbbször csak ott lelhettek igazi nyugalomra. Én élő példát adtam arra, hogy magam is munkával kerestem a kenyeremet, mielőtt hirdettem az örömhírt.”

Mária Magdolna

Éjjel azon rágódtam, hogy miért ébredtem fel fél egykor, s olyanok jöttek az eszembe, honnan volt a víz, amely csak a bárkában meglevők maradtak életben. Aztán, hányan gúnyolták Noét és családját, de ő töretlen hittel építette meg a bárkát, amely az Ararát hegyen feneklett meg, mégis honnan volt annyi víz, s akkor eszembe jutott Vízözön Noé idejében, Tűzözön a VégIdőkben. Szóval Tűz is van annyi a Földünkön, mint ahogyan Víz is volt. S tudjátok az a legszebb mindebben, hogy most már elég sok mindenre rájöhetettek, de még mindig vannak közületek akik most is magassarkúban érkeztek. Azoknak egy ajánlat, fél órán keresztül futkározzanak, ebben a teremben, hogy megértsék amit azok akik már elhagyták afféle lábbeliket. Ahogyan a férfiakat is megkérem, akik acélbetétes bakancsban jöttek, hogy meghallgassák az előadásomat, jó futkározást a teremben, sőt még jobbat is tudok, ott vannak a szántóföldek, úgyis le van fagyva, hogy érzeltessem milyen a tűzözön elől való menekülési lehetőségek tárháza.


AZ ÁLLATOK ÉS A FÖLDI MÁGNESES VONALAK KÖZÖTTI KAPCSOLAT

Dr. Emilio J. Gimeno Migraciones, Comunicación y Neuromagnetismo Animal című könyvében magyarázatot ad az állatok és a Föld mágneses vonalai között felfedezett kapcsolatra.

 

Fontos megjegyezni, hogy a geomágnesesség a Föld mágneses terét tanulmányozza, azt a mágneses területet, amely a Föld belső magjától (vas- és nikkelötvözetből álló szilárd réteg) a napszéllel, a Napból kiinduló nagyenergiájú részecskék áramával való találkozásáig tart. "Ez megközelítőleg egy mágneses dipólus mezeje, amely a tengely forgásához képest 11 fokos szögben van megdöntve, mintha egy mágnes lenne a Föld középpontjához képest ilyen szögben elhelyezve".

 

Tisztázni kell, hogy a földrajzi pólusok különböznek a mágneses pólusoktól.

 

A földrajzi pólusok azok a pontok, amelyeken a Föld forgástengelye áthalad, míg a mágneses pólusok azok a pontok, amelyek az iránytű végeit jelölik. Bár helyzetük nem esik egybe, általában közel vannak egymáshoz.

 

A Föld mágneses mezeje lassan változik az idő múlásával, mivel a Föld külső magjában lévő olvadt vasötvözetek mozgása hozza létre (geodinamika). Ez azért van, mert a Föld külső magja nem szilárd.

 

A Föld mágneses mezeje megfordul, az északi és a déli geomágneses pólus évszázezredenként cserél helyet egymással. Ezek az elfordulások olyan nyomokat hagynak a kőzetekben, amelyek lehetővé teszik a paleomágnessel foglalkozó szakemberek számára, hogy kiszámítsák a kontinensek és óceánfenék múltbeli mozgásait a lemeztektonika eredményeként.

 

Az évek során számos olyan vizsgálatot végeztek, amelyek lehetővé tették a magnetorecepció felfedezését, amely egyes élőlények és agyi kapcsolataik érzékeny képessége, amely lehetővé teszi számukra, hogy érzékeljék a mágneses mező irányát és érzékelését, ami kihatással van az állatok viselkedésére, oly módon, hogy információt szereznek az irányról és a szélességről.

 

Először Dr. Michael Walker, az Aucklandi Egyetem (NZ) munkatársa fedezte fel, hogy a halak, tonhalak és pisztrángok orrüregéhez kapcsolódó agysejteket mágneses mezőkkel lehet stimulálni.

 

Későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy:

 

* vannak olyan orrsejtek, amelyek reagálnak a mágneses mezőkre.

 

* Ezekben az orrsejtekben magnetitláncok vannak, amelyek iránytűként működtek, követve a mágneses mezőket.

 

* A magnetit hatása változásokat okoz a sejtmembránban, lehetővé téve a töltött részecskék be- és kimozdulását a sejtekből. Ez a töltés elektromos impulzusokat válthat ki, amelyek az agyban keletkeznek.

 

Későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy számos állatnak vannak mágneses receptorai a szemében, fülében vagy orrában.

 

2011-ben sikerült kimutatniuk, hogy a madarakra, tengeri teknősökre és tengeri homárokra vándorláskor hatással vannak a mágneses változások, mivel megváltozik a fényhullám hullámhossza.

 

A 2012-ben végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a galambok fülében magnetitkristályokkal rendelkező sejtek találhatók, amelyek szoros kapcsolatban állnak az agy mintegy 300 neuronjával, amelyek információt kapnak a szögdőlés és a mágneses mező érzékeléséhez a madarak tájékozódása és vándorrepülése során.

 

Az új tanulmányok összefüggéseket mutattak ki a fény, a nap irányától, a napszaktól, a mágneses mezők és a tengeri és szárazföldi állatok, madarak stb. által megtett utak között.

 

Néhány példa:

 

A galambok rendelkeznek magnetitvegyületekkel a csőrük közelében és kriptokrómokkal a szemükben, amelyek idegkapcsolattal rendelkeznek az agyukkal, és amelyek lehetővé tennék számukra, hogy éjszaka és felhős napokon tájékozódjanak, kiemelve a fény hatását, hogy vezessék magukat és érzékeljék a mágneses mezőket,

 

A cápák és a ráják számos csatornával rendelkeznek, amelyek a bőr pórusaiban kezdődnek és a test belsejében végződnek. A csatornák belsejében egy zselé található, amely elektromos vezetékként funkcionált, és egy hólyag, amely lehetővé teszi számukra, hogy érzékeljék az elektromos mezőt. Az óceáni áramlatok a Föld mágneses mezeje mentén haladva a cápák és a ráják által érzékelhető elektromos áramlatokat hoznak létre, amelyek a vándorlásaikhoz igazítják őket.

 

A bálnák vándorlásaik során a bőrük érzékenységének köszönhetően tájékozódnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy megkülönböztessék a víz hőmérsékletét és azt a területet, ahol tartózkodnak, valamint a mágneses erő változásait, amelyek a különböző helyeknek megfelelően változnak.

 

A hangyák úgy menetelnek, hogy a nap képe mindig ugyanazt a pontot találja el a szemükben. Azt is felfedezték, hogy a fekete hangya antennái nagyszámú mágneses részecskét (magnetiteket) tartalmaznak, amelyek érzékelőként képesek érzékelni a Föld geomágneses pólusainak helyzetét, és így az élőhelyükön belüli helyzetüket. A mágneses vonzást idegi jelekké is képesek átalakítani, amelyeket az idegrendszer a rovar központi ganglionjába továbbít. Ezek a hangyák körülbelül 13 fokos szögben mozognak a Föld észak-déli mágneses tengelyéhez képest.

 

Az emlősöknél a mágneses érzékelést patkányokon, egereken, denevéreken, lovakon, teheneken és kutyákon vizsgálták. Gyakran megfigyelhető, hogy a tehenek észak-déli irányba tájékozódnak evés és alvás közben, valamint a szarvasok is észak felé tájolják fejüket legelés vagy pihenés közben. A mágneses összehangolás tűnik a magyarázatnak.

 

MEGJEGYZÉS

 

A Mennyország által az állatok atipikus viselkedéséről adott kinyilatkoztatások fényében feltételezhetjük, hogy a radioaktív és ipari szennyezés mellett a mágneses változások is nyilvánvaló módon megnyilvánulnak az állatvilágban, és hogy ez a jelenség ezért a nagy bolygói változások előjátéka.

Nincsenek megjegyzések: