A Balkán-félsziget, vagy egyszerűbben a Balkán, Európa délkeleti csücskében található régió, nevét az ott húzódó hegységről kapta. Területe nagyjából egybe esik Európa Délkelet-Európa elnevezésű régiójával is.
Míg a „Balkán” elnevezés inkább egy történelmi-kulturális entitás, a „Balkán-félsziget” elnevezés a földrajzi régiót takarja.

A területet nyugaton az Adriai-, és a Jón-tenger határolja, keleten a Fekete-, és az Égei-tenger, délen a Földközi-tenger, míg északi határát leginkább a Száva-Duna vonalával szokás meghúzni. Így a régióhoz tartozó országok a következők: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Macedónia, Görögország, Horvátország, Koszovó, Montenegró, Szerbia, valamint Románia és Törökország egyes részei. De vannak olyanok akik szerint Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia területét is nyugodtan oda lehet számítani.

Olyan adatok kerültek felszínre, mint például ezek is, minek köszönhetően 2022. szeptember 19-én figyelmetlenül hitetlenkedni kezdtem valamin, ami október 16-án bizonyosságot nyert, így azzal kezdünk szeptember-október tűzetesebben, hátha valami fontosat nem vettem észre, bár már csak pár nap van a következő vérholdig:

Lehethogy most furcsa lesz, de jó tudni, ha egyszer kitakarítottatok teljesen akkor még alaposabban oda kell figyelni a démonokra, emlékeztek arra amikor a démon keresi ahonnan kizavarták, s mikor látja, hogy tiszta, még hétszerte erősebbel érkezik vissza. Vegyük elő mi képes visszarántani bennünket a széles ösvényre gondolattal, szóval, cselekedettel. Nagyon alaposan el kell rajta gondolkodni, tegnap nem értettem, miért tettétek 1965-nél korábbra a megjelenést, de az álmom sajnos igazolta, de sajnos nagyon kevesen vannak akik el tudnák mondani mi volt 1933-ban ténylegesen. Pozsonyi út hátulról megközelítvén...