20100912

A titkolódzás a házasság második számú gyilkosa.

Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot… (Efézus 4,25)


A titkolódzás a házasság második számú gyilkosa. Az első az önzés, ezt követi a titkolódzás. Mit is jelent a titok? Megtartani, egymás elől elrejteni dolgokat (amikről a másiknak tudnia kellene). Ezzel általában együtt jár az inkorrektség és a hazugság is. Nem létezhet kapcsolat bizalom nélkül. Nem tudsz megbízni abban, aki hazudik neked. Bolond lennél, ha ezt tennéd. Az emberek nem veszik észre, nem ismerik fel, hogy milyen súlya van bármilyen hazugságnak.

A hazugság az egyik legrútabb dolog, ami a földön megnyilvánul. Az emberek felnőnek úgy, hogy nem veszik ezt tudomásul, mivel a szüleik, a tanáraik, a barátaik hazudtak esetenként, és aztán a házastársaik is. Azt gondolják, hogy egy kis kegyes hazugság belefér. A hazugság az egyik legszörnyűbb dolog. Amikor a szemedbe hazudnak, visszaélnek a szereteteddel, hogy megtévesszenek.

Amennyiben te hazudsz, akkor arra a bizalomra utazol, amit beléd vetettek, hogy megtéveszthesd őket. Ez ördögi. Ez az ördög munkája, ő a lelkünk ellensége, és ezt próbálja tenni egész nap, hogy megtévesszen minket. És amikor a házastársunk összeköti magát az ördöggel, és hazudik nekünk, hogy megtévesszen minket, ez a legszörnyűbb becsapás és árulás. Az árulás iszonyú dolog.

„Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárd kívánságok miatt; megújuljatok pedig a ti elméteknek szelleme szerint.” (Ef. 4,22-23) Ha eddig nem úgy vélted, hogy a hazugság ennyire szörnyű dolog, akkor most kezdd el megújítani az elmédet. Fel kell ismerned, hogy valójában mi.

„És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban, és valóságos szentségben.” (Ef. 4,24) Mi az első dolog, amit az Ige mond? „Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, ki-ki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk.” (Ef. 4,25)

Krisztusi szeretettel: Bor Ferenc

Nincsenek megjegyzések: