20230111

2. nap

Újabb érdekességek kerültek felszínre, ami kimeríti az igazságosság fogalmát, s ha megengeditek most nem ezzel foglalkozunk, mert még nem tartunk ott. Tehát ott tartottunk, hogy ŐsszüleiNK hogyan kerültek ki a paradicsomból, s azt az ajándékot is egymás ellen használták fel, mint ahogyan napjainkban... Mégis miért nem képes az ember belátni, hogy Teremtőt nem ildomos játszani, mert visszaüt akkor amikor nem is gondolnánk.
Kiűzetés a Paradicsomból (1Mózes 1. 3. fejezet)
Ekkor azt mondta az Úr a kígyónak: - Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és mezei vad között; hasadon csússz, és port egyél egész életedben! Ellenségeskedés legyen közted és az asszony között, a te ivadékod és az ő ivadékai között: az neked a fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod! Évának pedig azt mondta: - Kínok között fogod világra hozni gyermekeidet, és sóvárogsz férjed után. Ádámnak pedig azt mondta: - Mivel, hogy hallgattál a feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél: átkozott legyen a föld temiattad, fáradtságos munkából élj belőle egész életedben! Tövist és bogáncskórót teremjen teneked; és edd a mezőnek füvét! Arcod verejtékével egyed kenyeredet, míg vissza nem térsz a fölbe, mert abból vétettél: mert por vagy te, és ismét porrá leszel! Ezután az Úristen Ádámnak és Évának bőrruhát csinált, és felöltöztette őket. Majd azt mondta az Úristen: - Az ember olyan lett , mintha közülünk való volna, mert tudja a jót és a gonoszt. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakítson az élet fájáról is, hogy egyék és örökké éljen, kiküldöm Ádámot és Évát az Éden kertjéből. Kiűzte hát az embert az Édenből, hogy művelje a földet. Az Éden kertjének bejáratához pedig angyalokat állított, hogy lángpallossal őrizzék az élet fájához vezető utat. Ámen!

Szóval testvéreim már itt elkezdődött a rothadás. Feltehető a kérdés, hogy hol itt az igazság? Abbánk társat támasztott Ádámnak, de egy idő után szembefordultak vele. Csak egy kicsit, meg egy kicsit, úgye emlékeztek az életetekből hasonlóra? Ha ezt ez megteheti, akkor én mégis miért nem maradjak ki, merthát akkor megszólnak... Nem lenne fontosabb, szóval a Paradicsomban a kert közepének egyetlen fájáról nem ehettek, de mennyi és mennyi fáról táplálkoztak, mégis csak egy kicsit, meghogy az "... asszony akit mellém adtál, ő adott nékem, azért ettem belőle" ... nem ismerős? Nem én vagyok a hibás, hanem a másik... Nem nekem kell meglépnem, hanem majd a másik... Tehát emiatt lettek ősszüleink kiűzve a Paradicsomból, s mint látjátok jogosan, mert Abbánk igazságos... Nemcsak a fügefalevelekkel van a gond, hanem a családi béke záloga kapaszkodjatok meg: MINÉL TÖBBET ADOK A VILÁGNAK, ANNÁL KEVESEBBET A CSALÁDOMNAK! azaz MINÉL JOBBAN A VILÁGIAS SZEMLÉLETET KÖVETEM, ANNÁL JOBBAN A LELKEMBŐL A TŰZ KIALSZIK, S TESTEM RÉSZEI ANNÁL JOBBAN ROTHADNAK, Ha nem török ki belőle mennyei segítséget igénybevéve alázatos lelkülettel... Ha nincsen kérdés, akkor kérem a településrészek nevét, aki sivatagot választott azoknak 11 napon keresztül bizonyítani kell, hogy Alois Irlmayer jövendölését rosszull értelmeztük a munkatársaimmal. Legalább 4 percig kell érvelni a többiek pedig eldönthetik mégis miért nem lehetett megbeszélni egymás között. Tegnap nem értünk rá, ma kezdjük, s kérem a borítékokat. Összekeverem, s kezdődik a bizonyítás...

Nincsenek megjegyzések: